Gijsen

Gijsen is voor u geopend, wij helpen u graag!
Wij zijn op de reguliere tijden geopend:
dinsdag t/m vrijdag 9.30 - 18.00 uur, donderdag koopavond tot 21.00 uur, zaterdag 9.30 - 17.00 uur.

Om de gezondheidsrisico ‘s voor u en onze medewerkers zo veel mogelijk te beperken hebben wij, volgens de richtlijnen van het RIVM, de nodige maatregelen getroffen. Ook hebben wij onze hygiëne maatregelen fors geïntensiveerd.

Voelt u zich niet 100% fit, stel uw bezoek aan onze winkel dan uit naar een later moment. Indien u een afspraak heeft,
bel ons dan even om deze te verzetten: 046-4513058.

Wij wensen iedereen heel veel sterkte en een goede gezondheid toe.

Gijsen Zien & Horen

Digitalisering

Het is het tijdperk van digitalisering. We kijken steeds vaker en langer op de beeldschermen van onze pc, laptop, smartphone of iPad, soms wel 8 tot 10 uur per dag. Dit heeft nadelige gevolgen voor de gezondheid van onze ogen. Het kan bijvoorbeeld oogvermoeidheid, oogirritatie, troebel zicht of hoofdpijn veroorzaken. Ook bij het uitvoeren van taken waarbij de focus ligt op het nabij kijken, kunnen er problemen ontstaan. Wanneer we dichtbij kijken verandert de vorm van het oog door het aanspannen van de oogspieren. Hoe vaker en langer dit gebeurt hoe meer het oog een andere vorm aanneemt. Het wordt dan steeds moeilijker om veraf scherp te zien. Om deze problemen te verminderen kunt u bij ons terecht voor de BlueControl filter of de Sync III i enkelvoudige brillenglazen van Hoya. BlueControl voorkomt vermoeide ogen bij beeldschermgebruik, doordat het blauwe felle licht van de digitale schermen wordt gefilterd. De geavanceerde Sync III i enkelvoudige brillenglazen van HOYA voldoen perfect aan uw dagelijkse kijkbehoeften voor veraf en zijn uitgerust met een Boost Zone, die inspeelt op de moderne kijkgewoonten. De Boost Zone verhoogt geleidelijk aan de correctie zodat uw oogspieren zich kunnen ontspannen en uw ogen makkelijker hun focus vinden. Verder wordt dit glas gepersonaliseerd aan de stand van het montuur op uw gezicht. Hierdoor neemt de spanning op de oogspieren af en het comfort voor nabij kijken neemt toe.

Fashion item

Vandaag de dag veranderen de trends zo snel, dat het eigenlijk niet meer bij te houden is. Nu schiet de digitale wereld hierbij ten hulp. We kunnen elke seconde van de dag onze telefoon erbij pakken om te checken wat de nieuwste trends zijn. Dit doen we dan vooral op Instagram. Dit online platform wordt overspoeld door de influencers. Een influencer is een persoon die via social media een enorme invloed heeft op het koopgedrag van zijn of haar volgers. De bril is een product, dat ook steeds vaker via Instagram gepromoot wordt. De bril die vroeger alleen nog werd gezien als een oplossing voor een kijkprobleem, dient tegenwoordig ook als modeaccessoire. Net zoals we onze schoenen combineren met onze kleding is het tegenwoordig steeds normaler om je bril bij je outfit te matchen. Bij Gijsen Optiek kunt u altijd terecht voor de meest trendy brillen. Wij vullen ons uiteenlopend assortiment continu aan met de monturen die u heeft gezien op het internet.

Volgt u ons al op Instagram? Ook op Facebook zijn wij actief. Zo bent u altijd op de hoogte van de laatste trends, ontwikkelingen en acties.

Alternatieven voor de bril

Hoewel de bril momenteel een echt fashion statement is en grote impact heeft op je zicht zijn er ook mensen die liever geen bril dragen of kiezen voor een blijvend resultaat. De minst drastische keuze is de contactlens. Deze beslissing wordt vaak gemaakt op basis van 3 belangrijke beweegredenen. De eerste is het feit dat je meer bewegingsvrijheid hebt. Tijdens het sporten heb je geen zorgen over het beschadigen van je bril. De tweede reden is het grote kijkgemak. Contactlenzen bewegen met je ogen mee en zorgen zo voor een helder, scherp en volledig zichtveld. Of je nu recht vooruit of opzij kijkt. De laatste reden is dat sommige mensen zichzelf helemaal niet graag zien met een bril op, maar toch een correctie nodig hebben. Voor een meer blijvend resultaat zijn er ook medische ingrepen. Ooglaseren en lensimplantaten zijn twee verschillende technieken die tegenwoordig steeds vaker worden uitgevoerd. Of u hiervoor in aanmerking komt is afhankelijk van factoren zoals uw leeftijd en de vorm van uw ogen en de correctiesterkte die u nodig heeft. Sinds 2009 zijn wij Eyescan premium partner. Eyescan is door de Consumentenbond getest als één van de beste ooglaserklinieken. Als premium partner kunt u bij ons terecht voor advies, onderzoek en begeleiding voor een ooglaserbehandeling of een implantlens. Overweegt u een laserbehandeling of een lensimplantatie? Maak dan gerust een afspraak voor een quick- of fullscan.