Gijsen

Gijsen is voor u geopend, wij helpen u graag!
Wij zijn op de reguliere tijden geopend:
dinsdag t/m vrijdag 9.30 - 18.00 uur, donderdag koopavond tot 21.00 uur, zaterdag 9.30 - 17.00 uur.

Om de gezondheidsrisico ‘s voor u en onze medewerkers zo veel mogelijk te beperken hebben wij, volgens de richtlijnen van het RIVM, de nodige maatregelen getroffen. Ook hebben wij onze hygiëne maatregelen fors geïntensiveerd.

Voelt u zich niet 100% fit, stel uw bezoek aan onze winkel dan uit naar een later moment. Indien u een afspraak heeft,
bel ons dan even om deze te verzetten: 046-4513058.

Wij wensen iedereen heel veel sterkte en een goede gezondheid toe.

Gijsen Zien & Horen

Vaak kunnen kinderen oogklachten zelf nog niet zo goed onder woorden brengen of wordt bij klachten als hoofdpijn, verminderde concentratie of moeilijkheden met lezen en schrijven niet direct aan een oogheelkundig probleem gedacht. Sommige klachten zijn onschuldig, andere kunnen een belangrijk signaal zijn dat er iets mis is. Onze orthoptist staat klaar om de ogen van uw kind goed na te kijken.

Hoofdpijn
Een van de meest voorkomende klachten die onze orthoptist vaak hoort is: “Ik heb hoofdpijn”. De hoofdpijn ontstaat meestal in de loop van de dag, naarmate we de ogen meer moeten gebruiken, en is meestal te voelen in het voorhoofd. Tijdens een volledig orthoptisch onderzoek kan de orthoptist een oogheelkundige oorzaak van hoofdpijn achterhalen of uitsluiten. Een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn:

Een niet (goed) gecorrigeerde brilafwijking
Om op elke gewenste afstand scherp te kunnen zien moet de ooglens zich continu aan- en ontspannen. Als de sterkte 0 is, hoeven de ogen niet aan te spannen om in de verte scherp te kunnen zien. Wanneer de sterkte niet 0 is of de sterkte in de bril niet juist is, zullen de ogen zich op alle mogelijke manieren proberen aan te passen om toch scherp te zien. Als we dit een hele dag moeten volhouden, geeft dit uiteraard klachten. Een goede oplossing hiervoor is het dragen van een bril met de juiste sterkte.

Een zwakke samenwerking tussen de ogen
Om met beide ogen naar 1 object te kijken en dit object enkel te blijven zien, is een goede samenwerking van de oogspieren nodig. Als deze samenwerking niet optimaal is moeten de ogen heel de dag inspanning leveren. Deze inspanning kan hoofdpijn klachten geven. De samenwerking van de ogen is te verbeteren door oogoefeningen te doen. Indien dit niet voldoende helpt kan een prismabril uitkomst bieden.

Heeft u het vermoeden dat een oogheelkundig probleem klachten bij uw kind veroorzaakt? Maak telefonisch een afspraak met onze orthoptist. We nemen alle tijd om de klachten door te nemen, de ogen te onderzoeken en mogelijke oplossingen uit te leggen.

Bel voor een afspraak 046-451 3058