Gijsen

Gijsen is voor u geopend, wij helpen u graag!
Wij zijn op de reguliere tijden geopend:
dinsdag t/m vrijdag 9.30 - 18.00 uur, donderdag koopavond tot 21.00 uur, zaterdag 9.30 - 17.00 uur.

Om de gezondheidsrisico ‘s voor u en onze medewerkers zo veel mogelijk te beperken hebben wij, volgens de richtlijnen van het RIVM, de nodige maatregelen getroffen. Ook hebben wij onze hygiëne maatregelen fors geïntensiveerd.

Voelt u zich niet 100% fit, stel uw bezoek aan onze winkel dan uit naar een later moment. Indien u een afspraak heeft,
bel ons dan even om deze te verzetten: 046-4513058.

Wij wensen iedereen heel veel sterkte en een goede gezondheid toe.

Gijsen Zien & Horen

Het is u vast niet ontgaan dat wij dit jaar ons 65-jarig jubileum vieren. Paul Gijsen, die de eerste zaak van Gijsen Optiek in 1953 opende op de Steenweg heeft de liefde voor de optiek doorgegeven aan de volgende twee generaties. Tegenwoordig zijn er verschillende studies en vervolgstudies op het gebied van optiek en optometrie, maar hoe kwam Paul eigenlijk in de optiek terecht?

Kort na de oorlog kwam Paul via bekenden terecht bij een optiekzaak in Roermond, waar hij aan het werk kon. In 1946 lag het puin van de oorlogswinter nog in de straten en de mensen begonnen langzaam terug te komen naar het zuiden na hun gedwongen evacuatie. De etalage van de winkel in Roermond was leeg en eigenlijk werd er niet meer gedaan dan van twee oude brillen weer een bruikbare maken.

Na 5 jaar in Roermond en vervolgens nog 2 jaar bij een optiekzaak in Maastricht startte Paul zijn eigen winkel op de Steenweg in Sittard. Hij speelde al jaren met de gedachte om een eigen zaak te openen. Op 12 februari 1953 was het dan zo ver, ietwat verlaat door de watersnoodramp.

Opening Paul Gijsen Optiek en Foto (1953)
Opening Paul Gijsen Optiek en Foto (1953)
Verhuizing naar de Limbrichterstraat (1987)
Verhuizing naar de Limbrichterstraat (1987)
Paul, Trees, Leo en Claudia Gijsen (1992)
Paul, Trees, Leo en Claudia Gijsen (1992)

De derde generatie Gijsen

Nu, heel wat jaren later, is al de derde generatie van familie Gijsen werkzaam in de winkel. Na een zaak aan de Limbrichterstraat en later aan de Brandstraat is Gijsen Optiek inmiddels al een aantal jaren gevestigd aan het Tempelplein. Naast een uitgebreide collectie (zonne)brillen is er in deze zaak ook veel ruimte voor specialistische onderzoeken en bijbehorende apparatuur. Op de eerste verdieping van de zaak vindt u naast onze contactlensspecialisten ook onze optometristen en orthoptist. Zij voeren net als een oogarts oogonderzoeken uit.

Het belang van goede oogzorg wordt steeds duidelijker. Vaak ontstaan oogaandoeningen zonder dat u er erg in hebt. Door nieuwe technieken kunnen oogaandoeningen vaak vroegtijdig geconstateerd worden waardoor direct met de behandeling kan worden gestart. Doordat wij deze specialisaties in eigen huis hebben kunt u bij klachten die wijzen in de richting van een oogaandoening voor nader onderzoek snel terecht bij een van onze specialisten. Ook voor een preventief onderzoek bent u van harte welkom.

Verhuizing naar de Brandstraat (2001)
Verhuizing naar de Brandstraat (2001)
Verhuizing naar het Tempelplein (2013)
Verhuizing naar het Tempelplein (2013)

Het belang van goede oogzorg werd al in de eerste zaak op de Steenweg uitgedragen. Ondanks alle veranderingen bij Gijsen Optiek door de jaren heen is dat uitgangspunt altijd hetzelfde gebleven en zelfs alleen maar groter geworden.