Gijsen

Gijsen is voor u geopend, wij helpen u graag!
Wij zijn op de reguliere tijden geopend:
dinsdag t/m vrijdag 9.30 - 18.00 uur, donderdag koopavond tot 21.00 uur, zaterdag 9.30 - 17.00 uur.

Om de gezondheidsrisico ‘s voor u en onze medewerkers zo veel mogelijk te beperken hebben wij, volgens de richtlijnen van het RIVM, de nodige maatregelen getroffen. Ook hebben wij onze hygiëne maatregelen fors geïntensiveerd.

Voelt u zich niet 100% fit, stel uw bezoek aan onze winkel dan uit naar een later moment. Indien u een afspraak heeft,
bel ons dan even om deze te verzetten: 046-4513058.

Wij wensen iedereen heel veel sterkte en een goede gezondheid toe.

Gijsen Zien & Horen

Kinderen spelen veel buiten. Dat is natuurlijk hartstikke gezond en zelfs goed voor de ontwikkeling van de ogen, maar in de zonnige zomermaanden is goede bescherming van de ogen ook erg belangrijk. De pupillen van kinderen zijn groter en de ooglenzen bevatten minder beschermend pigment. Daardoor zijn kinderogen extra kwetsbaar voor UV-straling.

Op lange termijn kan dit schade aan het oog veroorzaken, dat pas op latere leeftijd zorgt voor zichtproblemen. Het is heel normaal om jonge kinderen met zonnebrandcrème in te smeren, en eigenlijk zou het net zo normaal moeten zijn dat zij van jongs af aan een zonnebril dragen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een (kinder)zonnebril?

UV-filter
Een goede zonnebril heeft een UV-filter die het UV-licht 100% blokkeert. De kinderzonnebrillen in onze collectie hebben allemaal een UV-filter van 100%. Soms staat deze filter op de bril aangeduid als UV400 of 100% UV. De UV-filter heeft overigens niets te maken met de kleur van de glazen. Donkere glazen beschermen je ogen niet per se beter dan lichte glazen.

Pasvorm

De zonnebril moet goed op het gezicht passen. Groot genoeg om te voorkomen dat het UV-licht
de ogen via de boven-, onder- of zijkant kan bereiken.

Materiaal
Kinderen zijn beweeglijk. Dat kan er voor zorgen dat de bril sneller valt. Glazen van sterk polycarbonaat zijn praktisch onbreekbaar. Daarnaast kan een bandje om het hoofd handig zijn om de bril op de juiste plek te houden, zeker bij hele kleine kinderen.

We beschikken over een grote collectie kinderzonnebrillen. Zelfs voor de allerkleinsten kunt u bij ons terecht. Heeft uw kind al een bril? Ook de zonnebril kunnen wij op sterkte maken.