Gijsen

Gijsen is voor u geopend, wij helpen u graag!
Wij zijn op de reguliere tijden geopend:
dinsdag t/m vrijdag 9.30 - 18.00 uur, donderdag koopavond tot 21.00 uur, zaterdag 9.30 - 17.00 uur.

Om de gezondheidsrisico ‘s voor u en onze medewerkers zo veel mogelijk te beperken hebben wij, volgens de richtlijnen van het RIVM, de nodige maatregelen getroffen. Ook hebben wij onze hygiëne maatregelen fors geïntensiveerd.

Voelt u zich niet 100% fit, stel uw bezoek aan onze winkel dan uit naar een later moment. Indien u een afspraak heeft,
bel ons dan even om deze te verzetten: 046-4513058.

Wij wensen iedereen heel veel sterkte en een goede gezondheid toe.

Gijsen Zien & Horen

In de vorige twee edities van de Gijsen Gazet heeft u over de historie van Gijsen Optiek kunnen lezen. Hoe het 65 jaar geleden begon in twee voorkamers van een woonhuis aan de Steenweg, waar Paul Gijsen brillen verkocht en repareerde.

Een jaar na de opening werd de optiek uitgebreid met fotocamera’s, filmcamera’s en toebehoren. De voormalige woonkamer van het huis werd de werkplaats waar brillen werden gerepareerd en foto’s afgedrukt. De winkel aan de Steenweg werd grondig verbouwd en de collectie monturen flink uitgebreid. De eerste verhuizing vond in 1987 plaats. Het pand aan de Limbrichterstraat bood meer ruimte. Alleen de optiek verhuisde, het fotografie gedeelte werd opgeheven. In 2001 werd er opnieuw verhuisd, ditmaal naar de Brandstraat. Inmiddels had Leo Gijsen samen met zijn vrouw Claudia de zaak overgenomen.
Door de uitbreiding van de dienstverlening en de komst van specialisten zoals optometristen en orthoptisten was er opnieuw vraag naar meer ruimte. Na een grondige verbouwing werd er in 2013 voor het laatst verhuisd, naar het huidige pand aan het Tempelplein.
Een historie om trots op te zijn!

Nog tot het einde van dit jaar kunt u de tentoonstelling in onze pop-up store bezoeken. De bijbehorende winactie loopt ook nog tot het einde van dit jaar.