Gijsen Zien & Horen

Naast hoortoestellen zijn er ook een aantal hoorhulpmiddelen beschikbaar die het leven veraangenamen. Zo kan versterking van geluid voor mensen met een gering hoorvermogen de eenzijdige of tweezijdige communicatie enorm verbeteren. Denk hierbij aan het versterken van het geluid van uw televisie, radio, telefoon of laptop. Via een zogenoemde ringleiding kan uw hoortoestel het geluid van deze apparaten draadloos opvangen en zonder bijgeluiden uit de omgeving versterken. Zo kunt u het geluid goed horen en heeft uw omgeving geen hinder van apparaten waarvan het volume hoog staat. Ook met een draadloze koptelefoon kunt u het volume van apparaten regelen zonder dan andere daar last van hebben. Wij kunnen u adviseren over verschillende Sennheiser sets.

Middelen die werken op licht- of trilsignalen kunnen u ook helpen. Wek- en waarschuwingssystemen worden deze genoemd. Een wekker die u wekt met een trilling, de deurbel of babyfoon die met u communiceert via felle lichtsignalen of een display dat met indicatielampjes aangeeft wat voor u van belang is.

Met een aangepaste vast of mobiele telefoon met ingebouwde, regelbare versterker heeft u geen moeite meer om een telefoongesprek te kunnen voeren en de ander te verstaan. Bovendien zijn deze telefoontoestellen voorzien van grotere toetsen, een groot display met duidelijke weergave en ingebouwde ringleiding.

Zoals u kunt lezen zijn er talloze mogelijkheden. We informeren u graag over de verschillende opties en bekijken samen met u de eventuele vergoedingen die u van uw zorgverzekeraar kunt krijgen.