Gijsen Zien & Horen

Veel volwassenen en kinderen in Cambodja lopen rond met slecht zicht, blindheid of staar. In Europa worden brillen verzameld, bij een lokale opticien in Cambodja worden er glazen in de brillen gezet. Voorafgaand worden de ogen gemeten. Ieder jaar reist een medewerker van Gijsen Optiek af naar Cambodja om oogmetingen uit te voeren en hulp te bieden aan de lokale bevolking.

Er is vooral veel behoefte aan financiële hulp, maar u kunt ook helpen door uw oude (zonne)bril bij ons in te leveren. Uw oude bril kan hergebruikt worden in Cambodja. Met het ingezamelde geld uit de stichting worden brillen aangemeten, maar ook operaties aan grijze staar uitgevoerd. Grijze staar is een veelvoorkomende oogaandoening. Een operatie is gratis, maar de kosten van het vervoer naar het ziekenhuis en het verblijf in het ziekenhuis bedragen omgerekend €60. Voor Nederlandse begrippen een schijntje, maar voor Cambodjaanse begrippen is dat een hele som geld. Naast correctiebrillen worden er ook zonnebrillen uitgedeeld ter bescherming tegen de schadelijke UV-straling en het stof.

Gijsen Optiek is sinds de opening van de zaak aan het Tempelplein betrokken bij dit project, ‘Augenlicht’ genaamd. Dit project is opgezet door de Duitse stichting Kleine Hilfsaktion

Help mee!

Wij hopen ieder jaar opnieuw weer een mooi bedrag en veel (zonne)brillen te kunnen doneren aan de Kleine Hilfsaktion. Daar kunnen wij uw hulp goed bij gebruiken!

U kunt uw gift overmaken op rekeningnummer NL29RABO0136716571 t.n.v. Gijsen Optiek BV Kleine Hulpactie. Wij zorgen er persoonlijk voor dat uw gift goed terecht komt en danken u alvast hartelijk hiervoor.