Zonnebrillen

 

Eén van de belangrijkste accessoires voor de zomer is natuurlijk de zonnebril. Een accessoire waar niemand op wil besparen.

Dit seizoen is er voor elke mood een zonnebril.
De stijlen lopen uiteen van klassiek en sportief tot rock en pop. De trend van dit seizoen zijn de gekleurde glazen.

Vorig jaar zomer begonnen de ontwerpers al te experimenteren met de kleur en doorzichtigheid van de lenzen. Wij signaleerden al de zonnebril met doorzichtige lenzen waarachter de ogen zichtbaar zijn.

Dit seizoen doen de ontwerpers nog een stap verder en experimenteren ze naar hartelust met gekleurde lenzen. Was de lens van oudsher in het midden donkerder om naar de randen van het montuur toe te vervagen, dit seizoen gaan we daar allerlei varianten in alle mogelijke toonaarden op zien.

Draag je een klassieke zonnebril naar een belangrijke afspraak of naar je werk, in je vrije tijd of op weg naar het strand kun je je uitleven met de felgekleurde modellen. Mat, glanzend, soms zelfs doorzichtig. Met duidelijke pop-invloeden, perfect voor een vrolijke en zonovergoten dag. En valt de schemering in en is het tijd voor het aperitief dan sla je een geweldig figuur met een montuur met studs (heerlijk rock) of met een met zwart kant omzoomd montuur zoals dat van Chanel

Maar de zonnebrillenontwerpers en fabrikanten verliezen ook zeker de functionaliteit van de zonnebril niet uit het oog. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan de beschermende functie van de glazen. UV-filters zijn inmiddels standaard. De monturen worden ook steeds lichter en comfortabeler en verder is er ook steeds meer aandacht voor de ‘green factor’ bij de keuze van de materialen en ook de packaging.