Goggle en skibril informatie

Veel mensen beschouwen de goggle als één van de minder belangrijke dingen bij het skieën en snowboarden.

Dit is echter onterecht, want een goggle biedt de skieër en snowboarder vele voordelen. Een goggle is minstens even belangrijk als een paar goede handschoenen.

Een goggle bestaat grofweg uit twee gedeeltes; het frame (incl band) en de lens. De lens is hiervan het belangrijkst. Je hebt verschillende soorten lenzen en vaak vraagt men zich af wanneer men welke lens moet gebruiken. Het belangrijkste is dat u de juiste kleur neemt. Tevens is het belangrijk dat u een dubbele lens neemt. Deze beslaat veel minder snel dan een enkele lens en geeft u langduriger beter zicht.

Gele lens:
Deze lens is het best geschikt voor dagen met sneeuw en mist. Sneeuw en mist zorgen voor een grote verspreiding van licht. Door deze verspreiding ontbreekt elk contrast. Het zicht is dus minimaal. De gele lens zorgt ervoor dat dit contrast weer zichtbaar wordt en is dus ideaal voor slechte weersomstandigheden. Bij zonnig weer is deze lens niet aan te raden, omdat de lichte kleur het felle zonlicht niet voldoende tegenhoud.

Oranje lens:
dit is de allround lens. Dat wil zeggen dat deze lens bij verschillende weer-types past, zolang er maar geen extremen (felle zon, sneeuw of dichte mist) in voorkomen. De oranje lens behoort nog tot de lenzen die het contrast vergroten en kan het beste gedragen worden op dagen met wisselende weersomstandigheden. De oranje lens geeft nog voldoende contrast als de zon niet schijnt, maar beschermt je ogen tegelijkertijd voldoende bij zonnigere dagen. Als u ervoor kiest één lens aan te schaffen, dan is de oranje lens het meest geschikt!

Donkergekleurde lens:
deze lens is alléén geschikt voor dagen met felle zon. De donkere lens beschermt je ogen optimaal tegen zonlicht, maar is absoluut niet gemaakt om meer contrast te geven. Bij slechtere weersomstandigheden heb je dus helemaal niets aan de donkere lens.

De voordelen van een goggle ten opzichte van een gewone (zonne)bril:
* Een goggle sluit beter aan, waardoor de ogen beter beschermt zijn.
* In een goggle kun je eenvoudig verschillende lenzen voor verschillende weertypes zetten.
* Een goggle zit prettiger en is daardoor minder gevoelig.
* Een goggle krijgt bij sneeuwval minder snel sneeuw op de lens.
* Een goggle valt veel minder snel af bij een valpartij

Om onze uitgebreide collectie te bekijken, loopt u gerust eens binnen.